Пропаганду Кремля  роблять «невмирущою» дві речі - експерт

Пропаганду Кремля роблять «невмирущою» дві речі - експерт

Укрінформ
Криза з біженцями в Європі, а також недооцінка в деяких демократичних країнах впливу російської пропаганди не дозволяють мобілізувати на протидію їй необхідні кошти серед країн Заходу.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив виконавчий директор Європейського фонду за демократію (European Endowment for Democracy, EED) зі штаб-квартирою в Брюсселі Єжи Помяновський.

"Криза з напливом біженців до Європи призводить до того, що увага урядів багатьох європейських країн, які потенційно могли б виділяти більше коштів на протидію пропаганді, у сфері планування бюджету сфокусувалася на вирішенні проблеми мігрантів. Крім того, у демократичних країнах все ще не бачать загрози з боку російської пропаганди і проблеми, якою є домінування прокремлівського інформаційного впливу у величезному російськомовному медіапросторі", - заявив Помяновський.

Голова фундації, що підготувала комплексну доповідь щодо протидії російській пропаганді і частково координує цю роботу, зауважив, що кошти, які на сьогодні задекларовані країнами під час конференції країн-донорів у вересні у Варшаві, є меншими ніж ті, які хотіли б бачити у фундації на першому етапі реалізації проекту з протидії пропаганді РФ.

"Ми розраховували на першому етапі збирати щороку 5-10 млн євро. Утім, задекларовані країнами кошти - це 3-4 млн євро на рік", - зауважив Помяновський.

Водночас він висловив сподівання, що країни Європи усе ж зберуть 5-6 млн євро на рік на перспективу роботи в 3-5 років.

Найбільш зацікавленими у протидії російській пропаганді на Заході, крім Польщі та Нідерландів, Помяновський назвав країни Балтії, Швецію, Данію, Норвегію, а також Німеччину. Він додав, що у перспективі до них можуть долучитися США і Канада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-