Яценюк: Захід не торгуватиметься з РФ за спиною України

Яценюк: Захід не торгуватиметься з РФ за спиною України

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що Захід дав чіткі сигнали Україні, що не "торгуватиметься" з Російською Федерацією за спиною України.

Про це він зазначив в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російський план про те, щоб Україна зникла з радарів, міг мати місце. Але останній візит наших європейських партнерів і візит віце-президента США Джо Байдена – це чіткі сигнали того, що Україна є і залишається ключовим партнером Заходу, і ніхто не закриє очі на Росію і не торгуватиметься з приводу майбутнього України з РФ за спиною України, адже йдеться про цінності вільного світу, а вільний світ – це США і Європейський союз", - зазначив він.

Яценюк наголосив, що Росія не зупинилася у своїх намірах щодо України, а ситуація з Сирією і Туреччиною покликана лише відвернути увагу світової спільноти від українського питання.

"Якщо хтось думає, що Росія зупинилася, що війна закінчилася – ні. Зараз Росія перевела основну увагу глобалізованого світу на Сирію, на ситуацію з Туреччиною. Вважаю, що вона робить це навмисне, це було частиною російського плану – збити з основних геополітичних радарів Україну, а потім повзучою експансією далі захоплювати Україну, як через військову операцію, що не знята з порядку денного, так і через політичну дестабілізацію всередині України", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-