Яценюк не виключає, що ЛЕП підірвали росіяни

Яценюк не виключає, що ЛЕП підірвали росіяни

Укрінформ
Відновлення постачання електричної енергії буде виключно для забезпечення Херсонської області.

Про це в інтерв’ю українським телеканалам заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова може йти виключно по відновленню постачання електричної енергії для того, щоб забезпечити Херсонську область і для того, щоб не допустити техногенної аварії на "Титані" і на содовому заводі", – сказав він.

Стосовно підриву ЛЕП Яценюк зазначив: "Йде розслідування щодо того, хто за цим стоїть. Абсолютно зрозуміло, що росіяни, які мають десятки розвідувально-диверсійних груп, можуть бути до цього причетні".

Нагадаємо, 22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області до анексованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адміністративному кордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП, вимагаючи звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду для міжнародних спостерігачів до Криму та припинення репресій проти кримських татар на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-