Прем’єр: Ми не затримали жодної копійки зарплат і пенсій

Прем’єр: Ми не затримали жодної копійки зарплат і пенсій

Укрінформ
Протягом року уряд повністю профінансував українську армію, "яку фактично створили з нуля".

Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам, інформує прес-служба КМУ.

"Ми не затримали жодної копійки заробітної платні чи пенсії для українських громадян. Ми списали багатомільярдні борги, які не ми робили, але нам треба було прийняти відповідальне рішення про списання і реструктуризацію цих боргів", - додав він.

Крім того, зазначив Яценюк, Україна практично відмовилася від газової залежності від Російської Федерації: "Ми готові пройти зиму".

"Ми підготували всі реформи на 2016 рік. Нам вдалося утримати коаліцію – незважаючи на ті складності, які у нас є в парламентській коаліції. І це природно, тому що політика – це не як на рівній ниві - кожна політична сила має ті чи інші свої політичні пріоритети. А тим більше перед місцевими виборами було взагалі дуже багато ідей для того, щоб отримати більшу електоральну підтримку на місцевих виборах. Але незважаючи на всю складність законів, які треба було приймати, в тому числі й щодо боротьби з корупцією, щодо безвізового режиму, ми зустрічалися, інколи в дуже напруженій обстановці, - але на табло було 226", - підкреслив глава уряду.

В поточному році, нагадав Прем’єр, Кабмін підвищив соціальні стандарти на 13-19%: "Під підвищення заробітних плат і пенсій попало 12,5 мільйонів українських громадян. Хоча на початку року, спілкуючись з громадянами, я сказав, що зараз ситуація вкрай складна, і ми не можемо пообіцяти підвищення соціальних стандартів. Але ми заробили, і саме тому в вересні місяці поточного року підвищили соціальні стандарти".

На наступний рік уряд пропонує підвищити соціальні стандарти на 12%, зазначив він.

У поточному році на потреби національної безпеки і оборони було виділено 90 мільярдів гривень – "це безпрецедентна сума": "На наступний рік ми пропонуємо додати ще 10 мільярдів гривень".

"Ми не зменшили витрати на освіту і на медицину. І в зведеному бюджеті ці витрати залишаються на належному рівні", - підкреслив Яценюк, зазначивши, що "справа не тільки у витратах, а в першу чергу в тому, як використовуються ці гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-