Яценюк назвав відповідального за енергоконтракт з окупантами

Яценюк назвав відповідального за енергоконтракт з окупантами

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав відповідального за підписання контракту з агресором щодо постачання електричної енергії на територію окупованого Росією Криму.

Про це він розповів у п'ятницю в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо постачання електричної енергії (на територію окупованого Росією Криму - ред.). Нагадаю вам так само річну історію, коли без мого відома був підписаний контракт на постачання електричної енергії. Після цього було проведено службове розслідування і я передав до органів прокуратури сумнозвісний контракт на постачання електричної енергії, в якому конкретно визначені чиновники, і це персональна відповідальність міністра Демчишина", - сказав він.

За словами Яценюка, в контракті передбачено "постачання електричної енергії в кримський федеральний округ". Крім цього, він повідомив, що також в контракті прописано, що "спори по цьому контракту розглядаються не в українському суді, вони розглядаються в московському суді Російської Федерації".

"Тому я очікую прийняття рішення органами прокуратури щодо притягнення до відповідальності відповідних посадових осіб", - підкреслив він.

Водночас Яценюк нагадав, що урядом України прийнято рішення про заборону вантажних перевезень до Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-