Прем'єр розповів про стратегію повернення Криму

Прем'єр розповів про стратегію повернення Криму

Укрінформ
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Президента з тим, щоб РНБО визначила стратегію по Криму, яка повинна бути співзвучною з позицією західних партнерів щодо півострова.

Про це Яценюк заявив в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Криму. Це питання національної безпеки. Я звернувся до Президента. Рада національної безпеки і оборони повинна прийняти рішення не лише про вирішення тактичних питань щодо постачання електричної енергії, а в першу чергу - стратегічне питання про те, як ми будемо повертати Крим", - сказав Прем'єр-міністр.

Зі свого боку, як наголосив Яценюк, уряд робить все можливе для вирішення кримського питання.

Зокрема, за його словами, подана низка позовів до Європейського суду з прав людини у зв’язку з анексією АР Крим: "Я не можу відкривати певні додаткові деталі щодо пошуку інших юрисдикцій, де ми будемо судити Росію, але ми розпочали судові процеси проти РФ".

"Зараз необхідно на рівні РНБОУ чітко визначити нашу стратегію щодо Криму. Ця стратегія повинна жорстко пов’язуватися з позицією наших західних партнерів, які заявили однозначно: анексія Криму ніколи не буде визнана, і прийде той час, коли Крим повернеться в Україну. Але для цього потрібно знати, як це зробити", – наголосив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-