Пентагон спростував поставки в Україну несправних

Пентагон спростував поставки в Україну несправних "Хаммерів"

Укрінформ
США надають Україні в основному нове військове устаткування, найкраще з наявного, зважаючи на доступні ресурси і терміновість необхідних поставок.

Про це заявила офіційний представник Пентагону Мішель Балданса, коментуючи російським ЗМІ публікацію в газеті Washington Post про те, що влада США поставила Україні старе військове устаткування на суму більше 260 млн доларів.

"Абсолютна більшість техніки, яку ми направили в Україну, ніколи раніше не була у використанні. Проте зважаючи на терміновість ситуації ми передали неброньовані автомобілі з існуючих складів, оскільки вони були доступні швидше, ніж техніка з інших джерел. Згідно з вимогами американського законодавства, усі ці машини на момент передачі Україні були в робочому стані", - сказала Балданса.

Як зазначила представник Пентагону, "неброньовані автомобілі є одним з напрямів американської допомоги Україні, в яку також входять броньовані автомашини і інші нелетальні озброєння".

"Ми передали допомогу для підвищення обороноздатності українських сил на суму понад 265 млн доларів", - сказала вона.

Балданса також згадала про "успішне проведення програми підготовки української Національної гвардії і розпочату нещодавно підготовку спеціальних і звичайних сил" і підкреслила, що Пентагон "продовжить пильно стежити за ситуацією і підтримувати постійний контакт з партнерами в Україні для визначення наступних кроків у військовій співпраці".

За її словами, США на постійній основі надають своїм іноземним партнерам по всьому світу як нове військове устаткування, так і техніку із вже наявних запасів. "Передача техніки із складів дозволяє Сполученим Штатам відповідати якнайшвидше на термінові вимоги", - сказала Балданса.

Як повідомлялося раніше, Міноборони України спростувало інформацію про поставки із США неякісної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-