Порошенко: Треба позбутися комплексу народу-жертви

Порошенко: Треба позбутися комплексу народу-жертви

Укрінформ
Українці мають остаточно позбутися комплексу народу-жертви і пишатися тим, що в такій сильній конкуренції змогли відстояти своє місце на політичній карті Європи та світу.

Про це заявив у суботу у Києві у Національному музеї "Меморіал жертв Голодомору" Президент України Петро Порошенко під час жалобного заходу у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні пам’ятати наше минуле і робити з нього, нашого минулого, висновки. Але, як казав великий мислитель Ортега-і-Гассет, нації народжуються і живуть, доки мають програму на завтра. Тому ми маємо остаточно позбутися комплексу народу-жертви і пишатися тим, що в такій сильній конкуренції ми відстояли своє місце на політичній карті Європи та світу!", - наголосив Президент.

Він також зазначив, що Голодомору не сталося б, якби українці не чварилися та не втратили державності на початку 20-х років. "Історія не знає умовного способу, але я твердо впевнений: Голодомору не сталося би, якби ми не втратили державності на початку 20-х років минулого століття. І московські більшовики не перемогли би в Україні, якби прибічники незалежності били б гуртом ворога, а не різали й відстрілювали один одного на втіху Москві", - сказав він.

Глава держави наголосив, що мрії наших ворогів не здійсняться. "І мрія наших ворогів, яку було покладено на папір ще у валуєвському циркулярі: "Не было, нет, и быть не может". А наша відповідь така: "Була, є і буде!". Саме сьогодні мусимо сказати собі і всьому світові: не забудемо злочинів Голодомору-геноциду та його винуватців. Не зрадимо ідеалів Революції Гідності. Зробимо все для національного, політичного, економічного відродження України, для її входження в європейську сім’ю вільних народів!", - підкреслив Президент.

За його словами, запорукою нашої перемоги може бути "лише непохитна єдність українського народу".

"Відродження України триває. І це – нестримний процес животворення, очищення нашого життя, будівництва оновленої країни і виходу на авансцену нових людей - патріотів та героїв, які подвигами своїми зупинили наступ імперії", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-