Голодомор вважають геноцидом вже 80% українців

Голодомор вважають геноцидом вже 80% українців

Укрінформ
Незважаючи не дезінформаційну блокаду з боку Кремля, на сьогодні вже 80% українців вважають Голодомор 1932-1933 років геноцидом.

Про це заявив у Національному музеї "Меморіал жертв Голодомору" Президент України Петро Порошенко під час жалобного заходу у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів, передає кореспондент Укрінформу.

"Але правда пробила собі дорогу до людей. Подивіться, як змінилася Україна за останні два-три-чотири роки - згідно сьогоднішніх соціологічних досліджень, вже 80% українців вважають Голодомор геноцидом, і саме така оцінка переважає по всій Україні без винятку - на Сході, і на Заході", - сказав він.

Президент наголосив, що саму згадку про страшний голод тоталітарний режим намагався втоптати в землю. "Але в деяких селах і по цей день залишаються могили у дворах та на городах. Живі вже просто не мали сил донести померлих до кладовища, тому й ховали їх там, де мешкали. Страх і заборони не змогли стерти пам’ять", - зазначив Порошенко.

Глава держави вказав і на такий цинічний факт, як те, що у багатотомній "Історії УРСР", яка була видана в 1984 році, "про 33 рік - про рік масового і ретельно спланованого вбивства українців голодом, безсоромно писали як про щасливий рік підвищення добробуту селян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-