Аваков: Паскал чесний генерал, а не вбивця Майдану

Аваков: Паскал чесний генерал, а не вбивця Майдану

Відео
Укрінформ
Василь Паскал і надалі працюватиме на посаді заступника голови Національної поліції України. Питання про його звільнення навіть не розглядається.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у суботу на тренувальній базі Нацгвардії.

"Паскал був у Дебальцевому і виходив звідти під вогнем, і сидів там з особовим складом. І людей навколо вбивало, і його поранили теж. І в Слов'янську він був - наступного дня після звільнення ми там з ним лазили і по бронепоїзду і по горі Карачун", - наголосив Аваков.

При цьому глава МЗС назвал Паскала "найбільш чесним міліціонером з усіх", кого знає Аваков.

"Василь Паскал - це та людина, яка розслідувала вбивства В'ячеслава Веремія, Юрія Вербицького, побиття Тетяни Чорновол. Це він розкрив всю схему викрадення автоматів з бази резерву, справу "тітушок" з Маріїнського парку. Це саме Паскал минулої весни затримав 18 беркутівців. Щоправда, Генеральна прокуратура 15 з них того ж дня відпустила, і вони втекли до Криму", - зазначив міністр.

"Не треба мені розказувати, що Паскал сепаратист чи вбивця Майдану... Хто мені каже, що Паскал поганий, бо генерал-лейтенант, я відповім: "Котіться до чортової матері! Зробіть хоч щось з того, що робить ця людина в ці дні", - додав Аваков.

Нагадаємо, раніше активісти заявляли, що Василь Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують із провокаціями, які мали місце під будівлею Верховної Ради 31 серпня. Акцентувалося також на тому, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною займати посади в органах державної влади, проте уникає люстрації через рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-