У МВС розповіли, як Паскал потрапив у Нацполіцію

У МВС розповіли, як Паскал потрапив у Нацполіцію

Укрінформ
Рішення при призначення Василя Паскала на посаду першого заступника голови Національної поліції України - начальника кримінальної поліції прийняла голова Нацполіції Хатія Деконаїдзе за погодженням з міністром МВС Арсеном Аваковим.

Про це заявив прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в п'ятницю під час спілкування с журналістами під стінами МВС, де активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати вимагають звільнення з посади Василя Паскала відповідно за закону про очищення влади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це рішення прийняла голова Нацполіції за погодженням з міністром внутрішніх справ України. Під час цього рішення були враховані ціла низка факторів - і судові рішення, які вже вступили в законну силу, і відсутність претензій Генпрокуратури по цих справах, якщо ми говоримо про дві категорії претензій до Паскала», - сказав прес-секретар.

Шевченко пояснив, що з одного боку на адресу Паскала закидають звинувачення в «нібито причетності до злочинів під час Майдану», але Генпрокуратура це не підтверджує. Друга частина претензій активістів полягає в тому, що Паскал має бути звільнений в порядку люстрації через те, що він очолював окремий структурний підрозділ в структурі МВС - департамент карного розшуку.

«МВС вважає, що на той час департамент карного розшуку самостійним підрозділом не був. Департамент карного розшуку був у підпорядкуванні оперативному, адміністративному першого заступника міністра внутрішніх справ - керівника кримінального блоку Віктора Дубовика на той час», - пояснив Шевченко.

Раніше фракція партії "Об'єднання" Самопоміч "у Верховній Раді вимагала викликати до парламенту міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у зв'язку з призначенням його колишнього заступника Василя Паскала заступником голови Національної поліції.

Кабінет міністрів звільнив Паскала з поста заступника міністра внутрішніх справ, на який його було призначено в грудні 2014 року, 4 листопада у зв'язку з переходом на іншу роботу. 24 листопада стало відомо, що Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-