Нардепи під МВС вимагають пояснити, що Паскал робить у Нацполіції

Нардепи під МВС вимагають пояснити, що Паскал робить у Нацполіції

Укрінформ
Активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати вимагають звільнення першого заступника голови Нацполіції - начальника кримінальної поліції Василя Паскала.

Акція проходить у п'ятницю під стінами Міністерства внутрішніх справ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні міністр внутрішніх справ, ні нова керівниця поліції не прийшли в середу на наш парламентський комітет з питань протидії та запобігання корупції, щоб пояснити, чому недолюстрований, офіційно, згідно із законом про очищення влади, генерал Паскал у новій поліції зайняв таку високу посаду», - сказав під час акції народний депутат від фракції «Об'єднання «Самопоміч», секретар комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов.

Він також повідомив, що протягом року комітет сім разів запрошував керівництво МВС на свої засідання, але ніхто так і не прийшов. Прес-секретар МВС Артем Шевченко, який вийшов до активістів, пояснив це тим, що керівництво МВС на всі запрошення надсилало відповідь. Зокрема, він пояснив, що наразі керівництво МВС «зайнято реформуванням відомства», тому не має часу прийти на засідання комітету ВР.

За словами Добродомова, комітет звернувся до голови Верховної Ради, щоб заслухати керівництво МВС уже в стінах парламенту «з поясненнями і аргументами, що такі люди роблять у новій структурі, на яку покладають багато надій».

Раніше фракція партії "Об'єднання "Самопоміч" у Верховній Раді вимагала викликати до парламенту міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у зв'язку з призначенням його колишнього заступника Паскала заступником голови Національної поліції.

Кабінет Міністрів звільнив Паскала з поста заступника міністра внутрішніх справ, на який його було призначено в грудні 2014 року, 4 листопада у зв'язку з переходом на іншу роботу. 24 листопада стало відомо, що Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують із провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади, однак уникає люстрації через рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-