Польща остаточно відмовила США в екстрадиції Поланського

Польща остаточно відмовила США в екстрадиції Поланського

Укрінформ
Правоохоронні органи Польщі в п'ятницю, 27 листопада, поставили крапку в питанні екстрадиції кінорежисера Романа Поланського до США, де його майже 40 років чекає суд за розбещення неповнолітньої.

Як повідомляє DW, краківська прокуратура підтвердила попереднє рішення місцевого суду про відмову в екстрадиції. Це рішення є остаточним і не підлягає оскарженню, підтвердив один з адвокатів 82-річного Поланського. Рішення набуде чинності після офіційної передачі судових документів американській стороні.

У США проти Поланського досі відкрита справа за зґвалтування в 1977-му році, коли потерпілій було лише 13 років, Поланському - 43. Він визнав себе винним, але втік від суду, побоюючись серйозного вироку, і відтоді мешкає в Європі.

У жовтні 2015 польський суд (як раніше і суди інших європейських держав) відмовився екстрадувати Поланскі до США. Судами бралося до уваги, що сама потерпіла, ставши дорослою, заявила, що не вимагає його переслідування та покарання.

Сам Поланський, коментуючи п'ятничне рішення польських властей, сказав, що "звісно, дуже щасливий", але визнав, що ця справа відібрала у нього багато енергії й здоров'я.

Після відмови в екстрадиції, Роман Поланський зможе готуватися до початку зйомок у Кракові свого нового фільму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-