Спецстатус Донбасу залишиться в змінах до Конституції - Кононенко

Спецстатус Донбасу залишиться в змінах до Конституції - Кононенко

Укрінформ
Перший заступник керівника фракції БПП Ігор Кононенко заявив, що журналісти одного з українських видань, якому він давав інтерв'ю, неправильно його зрозуміли.

Він зауважив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, що не мав на увазі можливість перенесення норми про спеціальний режим самоврядування в Донецькій, Луганській областях з проекту змін до Конституції в частині децентралізації до проекту змін в частині недоторканості і судової реформи.

«Там не зовсім правильно мене процитували. Позиція все ж таки така, що ми шукатимемо 300 голосів для змін до Конституції (в частині децентралізації - ред.), бо згідно законодавства у цьому вигляді зараз внести будь-які зміни неможливо», - сказав Кононенко.

Водночас, він зауважив, що проект змін до Конституції в частині децентралізації буде винесений на розгляд сесійної зали для голосування в другому читанні «якщо не на цьому тижні, то у грудні» і лише після голосування, залежно від результатів,  за потреби розглядатиметься питання знаходження альтернативних варіантів щодо спецрежиму самоврядування на Донбасі.

Нагадаємо, у понеділок, 23 вересня, одне з українських видань розмістило інтерв'ю з Кононенком, у якому цитувалися його слова щодо можливості перенесення норми про спеціальний режим місцевого самоврядування в Донецькій, Луганській областях з проекту змін до Конституції в частині децентралізації до проекту змін до Конституції в частині судової реформи і недоторканості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-