Учасники одеського Євромайдану: революція не завершилася

Учасники одеського Євромайдану: революція не завершилася

Укрінформ
Близько півтисячі учасників одеського Євромайдану, які впродовж чотирьох зимових місяців 2013-14 років збиралися на мітинги протесту біля пам'ятника Рішельє, провели на Приморському бульварі збори з нагоди дворіччя початку Революції Гідності.

З імпровізованої трибуни до присутніх звернулися ведучі мітингів та громадські активісти Олексій Губський, Сергій Гуцалюк, Віталій Свічинський, Надія Яшан, Олексій Чорний, Віталій Оплачко, Сергій Веселов та інші, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зміни на краще на Одещині відбуваються повільно, але низку реформ у системі держуправління, у правохоронних органах, на митниці керівництво облдержадміністрації на чолі з Міхеїлом Саакашвілі все ж розпочало. До влади у більшості сільських районів також прийшли нові люди, що прагнуть до змін. Чого не скажеш про міську раду Одеси, склад якої мало оновився, і тому нема сподівань на реформи. Революція Гідності, яку ми розпочали два роки тому, не завершилась - потрібно завершити люстрацію кадрів, боротися проти корупції, за реформування траспортної, будівельної галузей, морегосподарського комплексу", - зазначив один з організаторів "Самооборони Майдану" Свічинський.

За словами лідера облорганізації партії "Демократичний альянс" Олексія Чорного, "за два роки правоохоронні структури не спромоглися завершити слідство за фактом незаконного розгону одеського Євромайдану і знесення наметового містечка 25 листопада 2014 року. Хоча облуправлінню МВС були передані відеозйомки, за якими встановлено імена трьох десятків тих, хто незаконно протидіяв учасника Євромайдану".

У середу, 25 листопада, відбудеться пікетування Одеської ОДА з вимогою до влади - "завершити розслідування цього та інших злочинів проти Євромайдану".

Учасники зборів активістів Євромайдану, які згадували у День Гідності та Свободи події дворічної давнини, поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, провели Молебень за полеглими під час подій на Майдані та запалили на Алеї Небесної Сотні свічки пам'яті про полеглих за незалежну Україну. Лампадки жовтого і червоного кольорів розмістили так, що з палаючих свічок утворилися слова "Небесна Сотня".

Фото: Думская.нет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-