Прокурор Парижа стверджує: організатор терактів таки загинув

Прокурор Парижа стверджує: організатор терактів таки загинув

Укрінформ
Прокурор Парижа Франсуа Молен зробив ще одну заяву щодо загибелі організатора серії терактів у Парижі Абдельхаміда Aбаауда.

Про це він заявив на брифінгу у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Молен спростував свою попередню заяву і заявив, що загибель у понеділок в Сен-Дені Абдельхаміда Aбаауда підтвердила судова експертиза.

 «Ватажок та організатор терористичних атак у Парижі Абдельхамід Aбаауд загинув», - сказав прокурор.

За його словами, судова експертиза спільно з фахівцями національної поліції нарешті завершили тести на відповідність фрагментів тіл, знайдених в одній з квартир столичного передмістя Сен Дені, даним ДНК терориста і дійшла відповідного висновку.

Раніше Молен не підтвердив інформацію щодо загибелі організатора терактів у Парижі, поширену напередодні деякими ЗМІ. За словами Молена, знищені та заарештовані підозрювані входили до складу четвертої групи терористів, яка планувала напади на столичний діловий квартал «Дефанс» та торговий центр «Тисячоліття» у передмісті Обервіль.

Загалом французькі правоохоронці встановили особи чотирьох терористів-смертників. Зокрема, це Брахім (Ібрагім) Абдеслам (31 рік), Білал Хадфі (20), Самі Амімур (28) і Омар Ісмаїл Мостефа (29 років). Відповідність імені п’ятого терориста, біля тіла якого виявили паспорт мігранта, що потрапив до ЄС через Грецію, перевіряється.

Нагадаємо, що напередодні силами спецназу поліції та армійських підрозділів у північному передмісті Парижа Сен-Дені була проведена антитерористична операція з метою затримання організатора терактів у столиці Абдельхаміда Aбаауда. У результаті операції було вбито 3-х терористів, у т.ч. загинула терористка-смертниця, та заарештовано вісім підозрюваних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-