Теракти в Парижі: влада спростувала чутки про загибель організатора

Теракти в Парижі: влада спростувала чутки про загибель організатора

Укрінформ
Прокурор Парижа Франсуа Молен не підтвердив інформацію щодо загибелі організатора терактів у Парижі, поширену деякими ЗМІ.

Про це він заявив у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Розшукувані організатор терактів Абдельхамід Aбаауд та один із його спільників Абеслам Салах до рук поліції не потрапили і досі перебувають у розшуку. Ідентифікація фрагментів тіл загиблих смертників проводиться. Результати стануть відомі пізніше», - сказав прокурор.

За словами Молена, знищені та заарештовані підозрювані входили до складу четвертої групи терористів, які планували напади на столичний діловий квартал «Дефанс» та торговий центр «Тисячоліття» у передмісті Обервіль.

Прокурор також зазначив, що ідентифікація тіл терористів ускладнена через їх серйозне ушкодження внаслідок детонації вибухових пристроїв. «Точно встановлено, що тіло одного зі смертників належить молодій жінці. Решта фрагментів тіл перевіряється», - сказав він.

При цьому експертиза не виключає, що загалом у квартирі смертників загинуло три особи. Водночас джерела в МВС припускають, що другий смертник, який підірвав себе у квартирі в Сен-Дені вранці понеділка під час штурму, є двоюрідним братом Абдельхаміда Абаауда.

Молен також повідомив, що правоохоронці отримали свідчення, які вказували на те, що організатор терактів перебуває у Франції. Зокрема, про це свідчать численні грошові операції з картки терориста та телефонні дзвінки. Прокурор також назвав імена двох спільників терористів, заарештованих у Бельгії, - це 27-річний Мохаммед Амрі та 20-річний Хамза Атту.

Загалом французькі правоохоронці встановили особи чотирьох терористів-смертників. Зокрема, це Брахім (Ібрагім) Абдеслам (31 рік), Білал Хадфі (20), Самі Амімур (28) і Омар Ісмаїл Мостефа (29 років). Відповідність імені п’ятого терориста, біля тіла якого виявили паспорт мігранта, що потрапив до ЄС через Грецію, перевіряється.

Нагадаємо, що напередодні силами спецназу поліції та армійських підрозділів у північному передмісті Парижа Сен-Дені була проведена антитерористична операція з метою затримання організатора терактів у столиці Абдельхаміда Aбаауда. У результаті операції було вбито 3-х терористів, у т.ч. загинула терористка-смертниця, та заарештовано вісім підозрюваних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-