Конституційний суд РФ відмовив Сенцову: таємниця слідства - понад усе

Конституційний суд РФ відмовив Сенцову: таємниця слідства - понад усе

Укрінформ
Конституційний суд Росії відмовив у розгляді скарги українського режисера Олега Сенцова на норму про таємницю слідства, що заважає зверненню до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє «Ехо Москви»

«Конституційний суд зазначив, що ця норма КПК захищає не лише слідство, а й інших учасників кримінального процесу, і поширення конфіденційних відомостей може призвести до порушення прав громадян», - йдеться в повідомленні.

Український режисер Олег Сенцов, засуджений до 20 років колонії за сфальсифікованою справою про підготовку теракту в Криму, намагався оскаржити норму про право слідчого брати підписку про нерозголошення з учасників кримінальної справи. На думку Сенцова і двох інших заявників, його адвоката Дмитра Дінзе, а також Володимира Дворяка (юриста з Хакасії, якого судили за розголошення таємниці слідства), підписка не дає змоги використати матеріали кримінальної справи для звернення до Європейського суду з прав людини.

КС РФ у результаті зазначив, що право слідчого брати підписку про нерозголошення з учасників процесу не суперечить Конституції РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-