За Лукаш внесли заставу: 5 мільйонів знайшов Новінський

За Лукаш внесли заставу: 5 мільйонів знайшов Новінський

Документ
Укрінформ
За екс-міністра юстиції Олену Лукаш внесено заставу – 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень.

Про це у своєму Фейсбуці написав Андрій Портнов, зазначивши, що гроші знайшов нардеп від Оппоблоку Вадим Новінський.

«Величезне спасибі хорошій людині Вадиму Новінському за допомогу і швидку реакцію!», - написав Портнов, приклавши до слів подяки скан банківського документа.

Нагадаємо, що ГПУ підозрює Лукаш у заволодінні коштами державного бюджету у розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення. Сьогодні суд обрав запобіжний захід для екс-міністра - арешт на 2 місяці з можливістю виходу під заставу заставу 5 мільйонів 115 тысяч 600 гривень.

Як повідомлялося, 2 листопада для нардепа від "Оппоблока" Вадима Новинського в секретаріаті ВР залишили повістку з викликом на допит.

В МВС уточнили, що йдеться про кримінальну справу одразу за кількома статтями: 364 (зловживання владою або службовим становищем), 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Пізніше Новинський і викликана у такий самий спосіб Наталія Королевська заявили, що повісток в очі не бачили.

За версією журналу Forbes, Новинський посідав 2 місце в рейтингу 200 найбагатших людей України (за 2012 рік) з результатом $ 4,4 млрд. Також бізнесмен «уславився» спонсорством паломництва екс-президента Віктора Януковича на Новий Афон в 2012-му. І голосуванням за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-