Шокін хоче створити маріонетковий антикорупційний орган - Transparency International

Шокін хоче створити маріонетковий антикорупційний орган - Transparency International

Укрінформ
Правління Transparency International Україна констатує намагання перших осіб держави встановити через генерального прокурора Віктора Шокіна особистий контроль над ключовими антикорупційними органами, аби змусити їх працювати у власних інтересах.

Про це йдеться на сайті ТІ Україна.

"Цим посадовці позбавляють Україну майбутнього без корупції, а громадян - можливості подорожувати Європою без віз. З очевидним погодженням із вищим керівництвом країни генеральний прокурор Віктор Шокін намагається максимально узалежнити новостворену Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Для цього пан Шокін делегував у комісію з формування прокуратури Юрія Севрука, Юрія Грищенка, Романа Балиту та Миколу Садового. Усі ці особи за часів режиму екс-президента Віктора Януковича тривалий час працювали на високих посадах в органах прокуратури. Сумніви щодо спроможності цих осіб обрати дійсно незалежне керівництво антикорупційної прокуратури вже публічно висловили посол ЄС в Україні, парламентський комітет з питань запобігання корупції, антикорупційна громадськість та медіа", - заявляють в ТІ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовою ланкою для запуску Національного Антикорупційного Бюро, створеного безпосередньо для розслідування корупційних злочинів високопосадовців України. Без неї Бюро фактично не запрацює. "У випадку провалу запуску реально незалежних антикорупційних органів до кінця цього року, Європейський Союз гарантовано відмовить Україні у безвізовому режимі. Це прямо передбачено Планом дій з візової лібералізації з ЄС", - зазначається на сайті.

На думку правління Transparency International Україна, спроби Шокіна створити маріонетковий антикорупційний орган свідчать про його вперте небажання проводити будь-які реформи як всередині прокуратури, так і в сфері протидії корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-