Мосійчук у суді спробує відстояти депутатську недоторканність

Мосійчук у суді спробує відстояти депутатську недоторканність

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України продовжить у понеділок об 11-й годині розглядати законність зняття Верховною Радою депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт представника Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Вищому адмінсуді буде розглядатися незаконність затримання, надання згоди на арешт і притягнення до кримінальної відповідальності, а також доцільність звинувачення за однією із статей, за якою Мосійчуку загрожує позбавлення волі до 12 років", - сказав адвокат Леонід Сіваков.  

Верховну Раду у суді представлятиме Аркадій Лаптієв. На засідання також має прийти Олег Ляшко. На попередньому слуханні колегія суддів дозволила Ляшку бути присутнім на засіданні в якості третьої особи, яка не стане заявляти самостійних вимог і не перешкоджатиме судовому процесу.

Свою вимогу Ляшко обгрунтував тим, що Мосійчук є членом фракції, яку він очолює, і в суді можуть зачіпатися його інтереси.

Як відомо, Верховна Рада схвалила притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Мосійчука 17 вересня.

18 вересня Печерський районний суд Києва обрав до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

За інформацією ГПУ, однією із статей, інкримінованих Мосійчуку, є отримання неправомірної вигоди у сумі 449 500 грн, тобто в особливо великих розмірах (карається позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-