Суд не відпустив Мосійчука з СІЗО

Суд не відпустив Мосійчука з СІЗО

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відмовився задовольняти клопотання захисту народного депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука про зміну міри запобіжного заходу.

Про це у Фейсбук повідомила прес-служба Ігоря Мосійчука. 

"Суддя Бабенко залишила запобіжний захід для Ігоря Мосійчука без зміни - він лишається під вартою", - зазначили у прес-службі.

Мосійчук оголосив одноденне голодування "на знак протесту проти політичних репресій", додали у прес-службі.

Адвокати Мосійчука хотіли, щоб їхнього підзахисного відпустили під домашній арешт або взяли на поруки. 

Нагадаємо, 18 вересня Печерський районний суд Києва обрав до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

22 жовтня Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно Мосійчука.

Мосійчука звинувачують в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, грубому порушенні громадського порядку, втручанні в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, здійсненні погрози насильством щодо судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, умисному нанесенні побоїв та заподіянні легкого тілесного ушкодження службовій особі у зв'язку з її службовою діяльністю.

2 листопада Вищий адміністративний суд України продовжить розглядати законність зняття Верховною Радою недоторканності з депутата від Радикальної партії Ляшка Ігоря Мосійчука. У ході судового засідання, як повідомляли його адвокати, буде також оскаржуватися звинувачення у отриманні неправомірної вигоди - "хабарництві", за яке Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як відомо, Верховна Рада схвалила притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Мосійчука 17 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-