Суд визнав протиправним скасування другого туру у Павлограді

Суд визнав протиправним скасування другого туру у Павлограді

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про визнання протиправною та скасування постанови Центральної виборчої комісії № 515 від 27 жовтня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, дане рішення було прийнято за позовом кандидата у мери міста Павлограда Дніпропетровської області Євгена Тєрєхова.

«Колегія суддів постановила: адміністративний позов кандидата на посаду міського голови міста Павлоград Дніпропетровської області Тєрєхова Євгена Едуардовича до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови від 27.10.2015 року № 515 задовольнити повністю; визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК від 27 жовтня  2015 року № 515 «Про Роз'яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про місцеві вибори» під час встановлення результатів виборів міського голови», - зачитав текст судової ухвали головуючий на засіданні суддя Олександр Шостак.

Крім того, за його словами, дане судове рішення може бути оскаржене у дводенний термін до Вищого адміністративного суду. 

Нагадаємо, 27 жовтня 2015 року ЦВК на засіданні ухвалила постанову про роз'яснення окремих норм закону про місцеві вибори щодо встановлення результатів виборів міських голів великих міст, відповідно до якої ТВК повинні вирішувати питання щодо призначення-непризначення другого туру голосування, враховуючи відомості про кількість виборців станом не на початок виборчого процесу, а на день голосування, про що фіксують у проколах про результати виборів. Це рішення безпосередньо стосується міста Павлограда Дніпропетровської області, у якому станом на 1 серпня цього року було зафіксовано 90295 виборців у Державному реєстрі, а на момент голосування 25 жовтня - 89810 виборців.

Незважаючи на ухвалену ЦВК постанову, Павлоградська ТВК 28 жовтня прийняла рішення про проведення другого туру виборів міського голови.

На фото кандидат у мери міста Павлограда Дніпропетровської області Євген Терехов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-