Порошенка обурили виборчі баталії в Павлограді

Порошенка обурили виборчі баталії в Павлограді

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обурений ситуацією, що склалася довкола виборів у Павлограді, і вважає, що саме виборці, а не чиновники мають визначати переможця перегонів.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Обурений ситуацією, що склалася довкола виборів у Павлограді! Вважаю, що виборці, а не чиновники мають визначати переможця перегонів", - написав Порошенко.

Президент зазначив, що повністю підтримує позицію Комітету виборців України щодо неприпустимості підміни поняття "виборча система" та "повторне голосування".

"Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право мешканців Павлограда", - наголосив Глава держави.

Раніше ЦВК скасовувала другий тур виборів у Павлограді. На засіданні у вівторок увечері ЦВК ухвалила роз'яснення, згідно з яким ТВК може оголосити другий тур виборів з обрання міських голів великих міст, якщо в населеному пункті проживає 90 і більше тисяч виборців станом на момент складання протоколу про результати виборів першого туру, а не на основі відомостей, оприлюднених перед початком виборчого процесу. Це рішення безпосередньо стосується міста Павлоград Дніпропетровської області, в якому станом на 1 серпня цього року було зафіксовано 90295 виборців у Державному реєстрі, а на момент голосування 25 жовтня - 89810 виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-