Рада коаліції подумає до завтра про зірвані вибори

Рада коаліції подумає до завтра про зірвані вибори

Укрінформ
Рада коаліції наразі ще не ухвалила остаточного рішення щодо дати виборів у Маріуполі і Красноармійську Донецької області.

Про це журналістам після засідання Ради коаліції заявив керівник фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дві фракції - БПП та "Народний фронт" - внесли проект закону про перенесення дати голосування на 15 листопада. Сьогодні ще керівник ЦВК та його заступник підтвердили, що це єдиний легітимний спосіб забезпечити волевиявлення жителів Маріуполя. Тим не менше, фракції "Самопоміч" та "Батьківщина" взяли час на подальші консультації зі своїм керівництвом", - зазначив Луценко.

Відповідаючи на запитання, коли Рада коаліції повернеться до розгляду питання зірваних виборів, нардеп сказав: "Відклали до завтра".

Перед початком засідання представник "Батьківщини" Сергій Власенко заявив, що Раді коаліції пропонують 3 варіанти розв'язання питання щодо проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську.

"Є декілька варіантів вирішення питання. Варіант перший - це прийняття територіальною виборчої комісією рішення про визнання виборів такими, що не відбулися, і це тягне за собою певні правові наслідки", - сказав депутат.

Іншим варіантом, за його словами, є внесення змін до чинного закону задля більш чіткого унормування причин і підстав, щоб визнати голосування таким, що не відбулося.

"І третій варіант: після визнання виборів такими, що не відбулися, запустити механізм нових виборів", - додав Власенко.

Водночас він підкреслив, що фракції БПП і "Народного фронту" продовжують наполягати на прийнятті політичного рішення та визначенні нової дати для голосування на місцевих виборах, а "Батьківщина" і "Самопоміч" вважають доцільним розпочати новий виборчий процес у цих містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-