Президент хоче, щоб антикорупційна прокуратура запрацювала з грудня

Президент хоче, щоб антикорупційна прокуратура запрацювала з грудня

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ наголосив, що найближчим часом мають запрацювати нові органи по боротьбі з корупцією - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Це є однією з рекомендацій Європейського Союзу для запровадження безвізового режиму, повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

Президент підкреслив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовим елементом системи протидії корупції у державі, формування якої має відбуватися у прозорий спосіб та користуватися довірою у суспільстві.

"Зараз треба забезпечити, щоб робота спеціалізованої конкурсної комісії проводилася ефективно", - зазначив Глава держави.

За його словами, цілком реально завершити всі процедури до кінця листопада, щоб "на перше грудня мати спеціального антикорупційного прокурора".

Порошенко підкреслив: "Це означає, що на перше грудня всі без виключення антикорупційні справи, які знаходяться у провадженні Генпрокуратури, передаються прозоро створеній структурі, яка буде мати можливість забезпечити неупереджене слідство, а спеціальний антикорупційний прокурор зможе забезпечити нагляд за розслідуванням цих справ".

Президент також очікує неухильного дотримання графіка проведення конкурсу і категорично не сприймає пропозиції про будь-яке "покращення, посилення і відтермінування" цього процесу.

"Це має відношення до початку функціонування Національного антикорупційного бюро - ми не лише завершили набір перших 70 детективів НАБу, але і відкритий набір на другу чергу. Вони фінансуються за кошти державного бюджету і фактично позбавлені права ефективної та самостійної роботи. Ми не дамо зірвати вчасний старт роботи Антикорупційного бюро", - заявив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-