Передвиборчий скандал у Маріуполі: міліція взяла під охорону друкарню Ахметова

Передвиборчий скандал у Маріуполі: міліція взяла під охорону друкарню Ахметова

Укрінформ
У Маріуполі міліція охороняє будівлю друкарні газети "Приазовський робітник", де друкуються виборчі бюлетені.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Донецькій області.

"Всю ніч правоохоронці охороняли громадський правопорядок біля друкарні, де мало відбутися виїзне засідання Маріупольської міської виборчої комісії та друкувались бюлетені... Наразі ситуація контрольована, біля будівлі друкарні працюють співробітники міліції, грубих порушень громадського правопорядку не допущено", - йдеться у повідомленні.

Начальник донецької міліції В'ячеслав Аброськін вважає, що конфлікт біля друкарні був спровокований представниками політичних партій, які намагаються дестабілізувати ситуацію напередодні виборів.

"Справжні патріоти повинні розуміти, що всі виборчі питання мають вирішуватись у правовому полі.... Більшість питань, з якими незгодні учасники конфлікту, знаходяться у компетенції Центральної виборчої комісії. Рішення по ним мають прийматись ЦВК або через суд, а не за допомогою агресивних дій", - наголосив він.

У свою чергу маріупольські громадські активісти стверджують, що бюлетені, виготовлені в друкарні "Приазовський робітник", яка належить олігарху Рінату Ахметову, містять спеціальні позначки та можуть використовуватися для фальсифікації результатів виборів.

За словами волонтера Галини Однорог, вночі бюлетені намагалися вивезти, не допускаючи до них ні пресу, ні кандидатів в депутати.

Сьогодні обурені громадяни мають намір вирушити до Києва, щоб розповісти про події у Маріуполі.

Фото: ictv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-