ЦВК зареєструвала виборчий список харківського Опоблоку, але виключила з нього Добкіна

ЦВК зареєструвала виборчий список харківського Опоблоку, але виключила з нього Добкіна

Укрінформ
Центральна виборча комісія під час засідання у неділю скористалася власним правом реєстрації кандидатів у депутати, яке надається Законом України "Про місцеві вибори" у випадку неправомірних рішень територіальної виборчої комісії, та зареєструвала 105 кандидатів у депутати Харківської обласної ради від партії "Опозиційний блок". Цим же рішенням ЦВК відмовила в реєстрації кільком кандидатам до Харьковської облради, включаючи "першого номера" Опозиційного блоку Михайла Добкіна.

Відповідне повідомлення Укрінформ отримав від відділу взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

"Розглянувши документи щодо реєстрації інших кандидатів та встановивши їх відповідність вимогам закону, ЦВК зареєструвала 105 кандидатів у депутати Харківської обласної ради, включених до виборчого списку Регіональної організації Політичної Партії "Опозиційний блок" у Харківській області, у багатомандатному виборчому окрузі на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року".

Цією ж постановою ЦВК зареєструвала представника Регіональної організації Політичної Партії "Опозиційний блок" у Харківській обласній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Мартіна А.М. на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року і зобовʼязала видати йому посвідчення встановленої форми.

Разом з цим, після розгляду документів щодо реєстрації кандидатів у депутати ЦВК встановила підстави для відмови у реєстрації окремих осіб.

"У звʼязку з цим Комісія відмовила в реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради, включених до виборчого списку зазначеної організації партії, Добкіна М.М., включеного першим кандидатом, а також Гнєзділової О.М. та Кобзаря А.В., закріплених за територіальними виборчими округами № 63 та № 25 відповідно", - йдеться у рішенні ЦВК від 18 жовтня.

Крім того, ЦВК зобов'язала Харківську ОВК до 19 жовтня 2015 року включно в установленому порядку провести повторне жеребкування щодо визначення номерів місцевих організацій партій для розміщення їх назв у виборчому бюлетені з виборів депутатів Харківської обласної ради для голосування в багатомандатному виборчому окрузі, забезпечивши включення до виборчого бюлетеня відомостей про Регіональну організацію Політичної Партії "Опозиційний блок" в Харківській області, а також - про Харківську обласну організацію політичної партії "Блок Дарта Вейдера", кандидати в депутати від якої також були законно зареєстровані.

Як вже повідомлялося, 14 жовтня ЦВК своєю постановою скасувала постанову Харківської обласної виборчої комісії від 13 жовтня про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Харківської облради в багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчого списку Регіональної організації Політичної партії "Опозиційний блок".

Постанові від 18-го жовтня ЦВК прийняла відповідно власних повноважень, передбачених Законом України "Про місцеві вибори". "Центральна виборча комісія може з власної ініціативи у разі прийняття територіальною виборчою комісією незаконного рішення або її бездіяльності скасувати таке рішення та/або прийняти відповідне рішення, що є ефективним інструментом відновлення конституційних виборчих прав субʼєктів виборчого процесу", - йдеться у роз'ясненні ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-