Меркель подумає про членство Туреччини в ЄС в обмін на біженців

Меркель подумає про членство Туреччини в ЄС в обмін на біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель пообіцяла керівництву Туреччини прискорити роботу з прийому країни в ЄС і для початку лібералізувати візовий режим. У відповідь від Анкари чекають рішучих кроків у вирішенні кризи біженців.

Про це глава німецького уряду заявила в неділю в Стамбулі на спільній прес-конференції з турецьким прем'єром Ахметом Давутоглу за підсумками цих переговорів, і зустрічі з президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо зробити процес вступу Туреччини до ЄС більш динамічним і розпочати переговори щодо відкриття 17-го пункту з питань економіки і грошової політики», — сказала Меркель, яка не далі як на початку жовтня в черговий раз підтвердила озвучену раніше позицію, згідно з якою вона виступає проти повноцінного членства Туреччини в ЄС.

Що стосується інших пунктів угоди, то вони, за словами Меркель, будуть обговорюватися пізніше. Нагадаємо, що після початку переговорів про членство у 2005 році, вдалося узгодити лише 14 з 35 технічних пунктів, по 4 тривають переговори, а 17 пунктів зовсім заблоковані.

Меркель також пообіцяла сприяння у питанні введення прискореного процесу видачі віз для громадян Туреччини.

«Щодо лібералізації візового режиму, ми можемо на двосторонній основі в межах німецько-турецьких робочих груп обговорити ці специфічні можливості», — сказала вона. Анкара розраховує на запровадження безвізового режиму з країнами ЄС, про яке веде переговори вже більше 2 років, до липня 2016 року. Саме до цього терміну має набути чинності угода про реадмісію (згідно з яким Туреччина повинна буде приймати назад мігрантів, які нелегально прибули звідти в ЄС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-