Меркель заявила про ключову роль Туреччини у кризі біженців

Меркель заявила про ключову роль Туреччини у кризі біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель напередодні саміту ЄС у четвер, присвяченого проблемі біженців, і свого майбутнього візиту до Туреччини говорить про ключову роль цієї країни у вирішенні проблеми людей, які рятуються від війни.

Про це глава німецького уряду говорила у четвер, виступаючи перед депутатами бундестагу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Без сумніву, Туреччина відіграє ключову роль у цій ситуації", - заявила Меркель.

Вона нагадала, що на даний час саме з Туреччини в Європу прибуває найбільше шукачів притулку. У самій Туреччині кількість сирійських біженців сягає 2 млн.

"Ми не зможемо зупинити потік біженців без спільної роботи з Туреччиною", - впевнений канцлер ФРН. Вона пропонує збільшити фінансову і гуманітарну допомогу Анкарі для поліпшення становища біженців у таборах на території країни.

Окрім того, важливим моментом є посилення контролю кордону між Туреччиною і Грецією - як зовнішніх кордонів ЄС. "Не можна допустити, щоб вузька морська протока, яка розділяє турецьке узбережжя і грецькі острови, була освоєна контрабандистами, які незаконно перевозять людей", - заявила Меркель.

Канцлер обговорюватиме ці та інші проблеми і в Стамбулі (спочатку передбачався візит до Анкари), де в неділю має намір зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу. На зустрічах йтиметься про спільну боротьбу з тероризмом, конфлікт у Сирії, проблему біженців і двосторонню співпрацю.

С приводу того, що конструктивна роль Туреччини у вирішенні кризи біженців може якось прискорити процес з прийняття країни в ЄС, то в Берліні виключають таку можливість, підкреслюючи, що це не пов'язані між собою питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-