Екс-прем'єра Молдови затримали за корупцію. Поки що на три доби

Екс-прем'єра Молдови затримали за корупцію. Поки що на три доби

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови, депутат парламенту і лідер Ліберально-демократичної партії Влад Філат затриманий на 72 години за корупцію.

Про це повідомили у Національному центрі боротьби з корупцією, куди був доставлений Філат, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Кількома годинами раніше за вимогу генеральної прокуратури він був позбавлений депутатського імунітету.

Філат звинувачується в тому, що, будучи прем'єр-міністром (2010-2013 рр.) він отримував хабарі від бізнесмена Ілана Шора. Розмір хабарів сягає $190 млн. Крім цього, екс-прем'єр, за даними Генпрокуратури, пов'язаний з фірмою Caravita (звинувачується у відмиванні грошей зі "Сбербанка", а кримінальну справу щодо її керівників, родичів Філата, вже направлено в суд).

Читайте також: Екс-глава податкової Молдови сів за грати на шість років за корупцію 

Генеральний прокурор Корнеліу Гурін не виключає, що під час додаткових слідчих заходів може бути виявлений зв'язок Філата з корупційною схемою розкрадання з банківської системи країни понад мільярда доларів. Він вимагав арешту екс-прем'єра.

Нагадаємо, в Молдові проводиться розслідування великих фінансових розкрадання з банківської системи країни, що згодом призвело до банкрутства трьох найбільших банків – "Сбербанку", "Соціального банку" і "Unibank".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-