Вибори в Україні пильнуватимуть понад 350 спостерігачів ENEMO

Вибори в Україні пильнуватимуть понад 350 спостерігачів ENEMO

Укрінформ
Спеціальна місія Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) остаточне рішення щодо направлення своїх спостерігачів на місцеві вибори в Донецьку і Луганську області прийматиме напередодні дня голосування з урахуванням критеріїв безпеки в регіоні. 

Про це під час прес-конференції заявив голова Місії Златко Вуйович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Наразі ми ще остаточно не вирішили, чи доправлятимемо саме в день голосування короткострокових спостерігачів на Донбас. Думаю, що це питання вирішиться фактично у переддень виборів, тому що ми відслідковуватимемо ситуацію з безпекою у регіоні. У нас серед команди експертів працює спеціаліст з безпеки, тому радитимемося з ним. Дуже важливо, щоб наші спостерігачі працювали в безпечних умовах і, якщо такі умови будуть наявні в тому регіоні, то, звичайно, ми доправимо якомога більше спостерігачів», - сказав Вуйович.

Голова Місії додав, що вони сфокусують спостереження на місті Маріуполь, яке є досить проблемним через конфлікт на Сході Україні, а також будуть вести спостереження у менших містечках і селах Донбасу. А також, що  на Донбасі постійних спостерігачів місії не буде, там працюватимуть представники місії, закріплені за сусідніми регіонами, наприклад, Запоріжжям.

Разом з тим, він розповів, що спеціальна місія ENEMO зі спостереження за черговими місцевими виборами в Україні розпочала свою роботу ще 1 жовтня, а завершити її планує у грудні 2015 року. За його даними, ENEMO подала до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації 50 довгострокових спостерігачів і більше 300 короткострокових спостерігачів. При цьому він висловив сподівання, що вже найближчими днями вдасться отримати реєстраційні посвідчення.

«Ми намагаємося залучати якомога більше спостерігачів і слідкувати за ситуацією на більш, ніж 3 % виборчих дільниць по Україні», - підкреслив Вуйович.

Він також зазначив, що попередній звіт Місії буде оприлюднений уже наступного дня після дня голосування, а кінцевий - до кінця грудня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-