Штайнмайєр: Після виборів у Білорусі з неї можна зняти санкції

Штайнмайєр: Після виборів у Білорусі з неї можна зняти санкції

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр не виключає, що після президентських виборів, які відбулися у неділю в Білорусі, санкції проти цієї країни з боку ЄС можуть бути зняті.

Про це керівник МЗС ФРН заявив у понеділок перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо намір сьогодні обговорити, коли і за яких умов санкції щодо Білорусі можуть бути змінені або зняті», - сказав Штайнмаєр, назвавши дану тему «важливою» для засідання.

Штайнмаєр не висловив здивування результатом виборів, зауваживиши, що підтримка Лукашенка в країні велика. При цьому він наголосив, що умови організації цих виборів були іншими, відрізнялися від попередніх. Німецький міністр, зокрема, згадав звільнення напередодні виборів політв'язнів. Крім того, за його словами, у Берліна склалося враження, що під час виборів не було звичних репресій.

У цей же день в Берліні представник МЗС Німеччини Мартін Шефер наголосив, що «бачення щодо Білорусі розвивається і прогресує у міру розвитку обстановки». Німеччина, за його словами, зацікавлена в тому, щоб у нього по сусідству була вільна, демократична правова держава, з якою треба вести діалог і співпрацювати. Він висловив сподівання, що після виборів цей діалог між Мінськом і Берліном, а також між Мінськом і Брюсселем інтенсифікується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-