Дії РФ у Сирії обійдуться їй в €1 млрд на рік. Навчання ще дорожче

Дії РФ у Сирії обійдуться їй в €1 млрд на рік. Навчання ще дорожче

Укрінформ
Сирійська кампанія РФ при збереженні нинішнього розміру авіаційного угруповання у 50 машин обійдеться їй в €1 млрд за рік.

Про це пише Коммерсантъ.

Видання зазначає, що за армійськими мірками це невеликі гроші: день великих нещодавніх навчань "Центр-2015" поки що обходиться країні дорожче дня реальної війни.

На сьогодні змішана авіаційна група нараховує близько 50 машин: це чотири багатоцільових винищувача Су-30СМ, шість фронтових бомбардувальників Су-34 і 12 Су-24М, стільки ж штурмовиків Су-25, а також багатоцільові вертольоти Мі-8 та ударні Мі-24.

За даними "Грошей", все обладнання і спецтехніка, необхідні для перебування російських військовослужбовців в Латакії, на той момент вже були у Сирії: тільки протягом серпня великі десантні кораблі виходили у Середземне море не менше десяти разів. Питання ж з перекиданням літаків до Сирії було вирішене досить просто: на тлі проведених у вересні масштабних навчань "Центр-2015" — в яких було задіяно не менше 150 одиниць авіатехніки — частина техніки спершу відправлялася на аеродроми Кримськ і Моздок, а після добиралася до Хмейміма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-