ЦВК розпустила Херсонський міськвиборчком

ЦВК розпустила Херсонський міськвиборчком

Укрінформ
Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Херсонської міської виборчої комісії у зв'язку з одноразовим грубим порушенням нею вимог законодавства.

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні в четвер, інформує прес-служба відомства.

"Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Херсонською міською виборчою комісією вимог Конституції України і законів України та достроково припинила повноваження усього її складу", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК пояснили таке рішенння тим, що до комісії надійшла скарга Херсонської міської організації політичної партії "Наш край" на дії Херсонського міськвиборчкому щодо відмови в реєстрації Володимира Сальдо кандидатом у депутати Херсонської міської ради, висунутого рішенням цієї партії, на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року, та кандидатом на посаду Херсонського міського голови.

Також Центрвиборчком розглянув дві постанови Одеського апеляційного адміністративного суду, якими зобов’язано Херсонську міську виборчу комісію прийняти рішення про реєстрації Сальдо, проте Херсонська ТВК не виконала вищезазначених постанов суду.

При цьому ЦВК взяла до уваги, що, враховуючи необхідність вчинення цією комісією передбачених законом дій щодо забезпечення виготовлення виборчих бюлетенів для голосування у відповідних виборчих округах, подальше зволікання з виконанням нею вказаних рішень суду може унеможливити поновлення порушених прав суб’єктів виборчого процесу або спричинити значні зусилля та витрати для їх відновлення.

Водночас Центральна виборча комісія встановила, що місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, а також зареєстровані в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації політичних партій, які мають право подання кандидатур до складу зазначеної виборчої комісії, можуть не пізніше 24 години 10 жовтня подати до ЦВК кандидатури для включення до складу зазначеної комісії.

Крім того, Херсонську міську виборчу комісію після сформування її нового складу зобов’язано на виконання постанов Одеського апеляційного адміністративного суду до 12 жовтня 2015 року включно прийняти рішення про реєстрацію кандидатом на посаду Херсонського міського голови Сальдо В.В., а також прийняти рішення про його реєстрацію кандидатом у депутати Херсонської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-