Кремль погрожує помститись за британські війська у Балтії

Кремль погрожує помститись за британські війська у Балтії

Укрінформ
За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, розгортання військ НАТО у країнах Балтії не залишиться без відповіді Росії.

Про це повідомляє радіо "Русская служба новостей".

Так Пєсков прокоментував інформацію ЗМІ про плани перекинути до країн Балтії військовий контингент Великої Британії.

"Надуманий привід, який озвучувався про уявну загрозу від Росії, напевно, і є той камуфляж, яким прикриваються плани щодо подальшої експансії НАТО. Зрозуміло, будь-які плани з наближення військової інфраструктури НАТО до російських кордонів призводять до кроків у відповідь, з тим щоб відновити необхідний паритет", - сказав Пєсков.

У посольстві Великої Британії підтвердили, що країна має намір розмістити свої війська в країнах Балтії. У посольстві підкреслили, що подробиці стануть відомі на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі, де виступить глава військового відомства Сполученого Королівства Майкл Феллон.

Про плани Великої Британії приєднатися до Німеччини і США, які приступили до розгортання на довгостроковій основі військ НАТО у Балтії для стримування російської агресії та зміцнення східних кордонів Альянсу, повідомила напередодні Financial Times.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-