Голова НБУ: Завжди сміялася, читаючи рейтинги наших багатіїв

Голова НБУ: Завжди сміялася, читаючи рейтинги наших багатіїв

Укрінформ
«Завжди сміялася, читаючи рейтинги наших багатіїв, тому що реально розуміла, що з себе уявляють ці статки та ця так звана олігархія — дуті бульбашки».

Таку заяву зробила голова НБУ Валерія Гонтарєва в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня».

 Як приклад очільниця нацбанку навела історію з банком Костянтина Жеваго: «Йому потрібно було робити все набагато швидше. Треба було хоча б щось продати зі своїх бізнесів, щоб капіталізувати банк. Але він не захотів. Хоча йому рік казали, що потоку його дивідендів не вистачить на погашення інсайду, продавайте! Адже якщо ви побудували свій бізнес на 16 млрд грошей "фізиків", на 6 млрд грошей НБУ, на 3 млрд грошей інших юридичних осіб, то рано чи пізно треба їх віддавати...»

І Жеваго просто потрібно було визначитися, що для нього основний бізнес, пояснила Гонтарєва. «Він же скупив різні бізнеси, от і настав час визначити основний, а решту — спробувати продати. Це тільки здається, що все зараз нічого не коштує. Так, воно коштує удвічі менше, але ж угоди відбуваються».

Як відомо банк «Фінанси і кредит» повідомив власників своїх кредитних зобовязань про дефолт за цінними паперами на $100 млн у звязку з визнаннями банку неплатоспроможним.  Українські ЗМІ писали, що рефінансування НБУ для «Фінанси і кредит» Жеваго брав під заставу Білоцерківської ТЕЦ, через що може втратити і цей бізнес також. Загальні втрати Жеваго у зв’язку з банкрутством банку преса оцінює в суму, близьку до $174 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-