Шанс повернути Савченко з'явиться після Нового року - адвокат

Шанс повернути Савченко з'явиться після Нового року - адвокат

Укрінформ
Вирок Надії Савченко може бути винесений в листопаді, тоді відповідь на апеляцію буде в грудні, до Нового року. Після цього можуть починатися переговори про обмін.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу адвокат Микола Полозов.

«Дивлячись на динаміку процесу Савченко, можна припустити, що він закінчиться в середині або в кінці листопада. Тоді ж буде винесений вирок. Апеляція подається в строк до 10 днів, розглядається вона протягом місяця. Таким чином, вирок може набути чинності до Нового року. Обмін може відбуватися починаючи з цього терміну», - пояснив Полозов.

Він з розумінням ставиться до припущення колеги Марка Фейгіна, що Савченко можуть відправити додому 31 грудня: «Наше завдання - підганяти російську владу, нагадуючи їй про можливість оптимального рішення. Тим більше, що є прецеденти. Можна пригадати, як в грудні 2013 року вся процедура звільнення Ходорковського зайняла буквально півтора дня».

Втім, самому Полозову здається більш імовірним, що переговори про обмін триватимуть ще кілька місяців.

Нагадаємо, Савченко звинувачується російським слідством за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Наступне засідання з розгляду справи Савченко по суті розпочнеться 6 жовтня об 11:00 в Донецькому міськсуді Ростовської області.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-