Росія утримує Савченко задля власних політичних інтересів - ПАРЄ

Росія утримує Савченко задля власних політичних інтересів - ПАРЄ

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи у четвер ухвалила резолюцію, яка засуджує зловживання країнами-членами РЄ запобіжними заходами, зокрема ув’язненням, з метою відстоювання власних політичних інтересів.

У документі згадуються такі країни, як Азербайджан, Грузія, Росія та Туреччина, повідомили Укрінформу в прес-службі Ради Європи.

«У такий спосіб країни переслідують політичні, в тому числі зовнішньополітичні цілі», - йдеться у резолюції.

У якості прикладу у документі згадується надумана  російським правосуддям справа делегата ПАРЄ, українського офіцера Надії Савченко.

У резолюції також наголошується, що ув’язнення використовується окремими країнами як засіб дискредитації або нейтралізації політичних опонентів, чинення тиску на затриманих з метою змусити їх продати свій бізнес, залякування громадянського суспільства, зменшення критики тощо. У ПАРЄ викликають занепокоєння правові підстави ув’язнення та надмірна кількість серед затриманих іноземців. Крім того, у резолюції наголошується, що попри проведені реформи законодавства у Росії, Туреччині та Грузії, зловживання ув’язненням все ще мають місце.

Парламентарії закликали країни-учасниці Європейської конвенції з прав людини здійснити необхідні заходи, щоб усунути дискримінацію в застосуванні правових норм, які регулюють утримання під вартою іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-