Суд вислухав казку про

Суд вислухав казку про "подорож" Савченко в РФ автостопом - адвокат

Укрінформ
У Донецькому міськсуді, де проходить слухання по суті справи Надії Савченко, проводиться допит двох свідків, які нібито 23 червня 2014 року підібрали «голосуючу» українку і перевезли її через кордон.

Про це повідомляє у своєму Твітері адвокат Микола Полозов.

«Виголошується протокол допиту свідка Бобро у зв'язку з суттєвими протиріччями у його свідченнях. Не пам'ятає, у що він і його друг Руденко були одягнуті, зате детально пам'ятає, у що була одягнута Савченко. Свідок Руденко, як і раніше допитаний свідок Бобро, дуже невпевнено відповідає на запитання», - пише Полозов.

Втім, Савченко заявила, що Бобро і Руденко дійсно везли її на машині, але за інших обставин - вони входили до числа викрадачів. З «газелі», в якій українку везли до того, її пересадили в машину до Бобро і Руденка. Після чого ті перевезли Савченко до співробітників ДПС.

За словами Полозова, до перерви «все йшло в продовження вчорашнього засідання»: допит по відеозв'язку «поганої якості» потерпілих (сімейство Талалаєвих). Потерпілі – громадяни України, у зв'язку з чим, згідно з російськими законами, їх справа не може розглядатися в даному суді. Клопотання захисту з цього приводу відкинуті. Знову повторився факт свідчень «під копірку» про «хунту, яка захопила владу», сфабрикованих слідчим СКР Маньшиним. Потерпіла Наталія Талалаєва сьогодні погодилася на перегляд відеозапису моменту обстрілу 17 червня, але прокурор заперечив, і суд погодився з його думкою.

Нагадаємо, Савченко звинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-