Малайзія закликала реформувати Радбез ООН після російського вето по МН-17

Малайзія закликала реформувати Радбез ООН після російського вето по МН-17

Укрінформ
Малайзія виступає за реформування Ради безпеки ООН, щоб цей орган міг адекватно реагувати на сучасні виклики. 

Про це заявив прем'єр-міністр Малайзії Наджиб Разак під час виступу на Генеральній асамблеї ООН.

"Малайзія як член Радбезу ООН підніматиме питання реформування Радбезу, щоб його робота більше відображала реалії 2015 року, а не реалії 1945 року... Малайзія дуже добре розуміє, наскільки це необхідно. Ми були надзвичайно розчаровані тим, що запропоновану резолюцію про створення міжнародного трибуналу у справі про збиття літака борту МН-17 не було прийнято через накладення вето", - заявив він.

Прем'єр-міністр відзначив, що Малайзія продовжить добиватися притягення до відповідальності винуватців катастрофи через інші правові механізми. "Це наш обов'язок перед сім'ями тих, хто загинув через цей страшний злочин", - сказав він.

Нагадаємо, Франція виступила за розширення складу Ради безпеки ООН та обмеження застосування права вето. Низка країн, у тому числі Польща, Литва, Нідерланди, Швеція, Норвегія підтримали цю ініціативу.

Як відомо, правом вето у Раді безпеки ООН володіє кожен із п’яти постійних членів. Після початку агресії проти України Росія неодноразово ветувала резолюції, проти яких не мали заперечень інші члени Радбезу, в тому числі щодо створення міжнародного трибуналу по розслідуванню катастрофи рейсу МН-17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-