Віце-президент ЄП пропонує відключити Росію від SWIFT

Віце-президент ЄП пропонує відключити Росію від SWIFT

Укрінформ
Віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький вважає, що зараз чудовий момент для того, щоб ЄС і США вчинили сильніший тиск на Росію і твердіше висловили незгоду з окупацією частини України.

Про це він заявив під час виступу у Варшаві, повідомляє Радіо Свобода.

Чарнецький вкотре попередив Росію, що ескалація на сході України призведе до нових санкцій із боку Європейського союзу.

Він нагадав, що чинні санкції західних країн і низька ціна нафти на світових ринках уже призвели до ослаблення російської економіки.

На думку віце-президента ЄП, зараз чудовий момент для того, щоб ЄС і США вчинили сильніший тиск на Росію і твердіше висловили незгоду з окупацією частини України.

Чарнецький висловив думку, що відчутним ударом по російській економіці могло б стати виключення Росії з системи міжнародних банківських платежів SWIFT.

Політик наголосив, що Євросоюз повинен говорити про Росію голосом «Польщі та інших країн Центральної та Східної Європи» і протистояти проросійському лобі, яке «активно діє не тільки в бізнесі, але навіть і в офіційних структурах ЄС».

Читайте також: Екс-посол США розповів, коли санкції здадуться Росії квіточками

Європейський союз запровадив щодо Росії вже кілька пакетів санкцій, і щодо окремих осіб і підприємств, і стосовно цілих секторів російської економіки через окупацію Росією українського Криму й заяви про його анексію, а також через агресію Росії на сході України. Схожі санкції з тих самих міркувань запровадили також США і ще низка країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-