На Вінниччині припинили дію режиму надзвичайної ситуації у зв’язку зі спалахом гепатиту А - Борзов

На Вінниччині припинили дію режиму надзвичайної ситуації у зв’язку зі спалахом гепатиту А - Борзов

Укрінформ

На Вінниччині 12 грудня обласна комісії з питань ТЕБ та НС припинили дію режим надзвичайної ситуації у зв’язку зі спалахом гепатиту А.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

"Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС прийнято рішення про припинення дії режиму «надзвичайної ситуації» на території Вінницької області, який був оголошений 30 жовтня 2023 року", - написав Борзов.

За його словами, станом на 12 грудня на Вінниччині у лікарняних стаціонарах завершують лікування 30 пацієнтів. Це хворі, які виходять із стадії загострення і незабаром будуть виписуватися. Задіяно 11% від ліжкового фонду, відведеного для лікування інфікованих пацієнтів.

Посадовець зазначив, що наразі гостра небезпека поширення гепатиту А на території області минула. Утім, триває медичне спостереження за контактними особами у вогнищах гепатиту А.

Керівництво області доручило ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилити нагляд за об’єктами високого ступеню епідемічного ризику, серед персоналу яких виявлені хворі на вірусний гепатит А.

Сергій Борзов також додав, що він зробив зауваження профільним службам, чиї дії або бездіяльність призвели до масового спалаху гепатиту А.

«Акцентував на необхідності розробити «дорожню карту» з чітким алгоритмом дій усіх структур, а також уповноважених осіб, які відповідають за кожен етап реагування на подібні ситуації. Це необхідно. Оскільки на початку епідемії ми не отримали своєчасно інформацію про спалах, що призвело до втрати часу вкрай необхідного для ефективного проведення епіддослідження», - аголовис начальник ОВА.

Читайте також: Сергій Борзов: Передали поліцейським офіцерам Вінницької міської громади 49 службових автомобілів

Як повідомляв Укрінформ, спалах гепатиту А на Вінниччині було визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. У регіоні було посилено протиепідемічні заходи, зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках. Додаткові перевірки проводились на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

Станом на 12 грудня в області з початку спалаху захворювання зафіксовано 399 лабораторно підтверджених випадків гепатиту А.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-