Новим очільником відділення НОК України у Вінницькій області обрали Сергія Борзова

Новим очільником відділення НОК України у Вінницькій області обрали Сергія Борзова

Укрінформ

Сергія Борзова  у п'ятницю, 28 квітня, обрали новим очільником Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області. Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що Сергія Борзова було обрано новим головою ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області» у ході звітно-виборної Асамблея Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області. Він змінив на цій посаді Павла Хникіна - дворазового срібного олімпійського призера з плавання.

Відтепер у Національному Олімпійському комітеті України двоє Борзових: Віце-президент НОК України та голова Відділення НОК України у Вінницькій області.

Згідно з повідомленням, участь у заході взяв Міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт. Звертаючись до учасників Асамблеї він  наголосив, наскільки важливо сьогодні зберегти український спорт.

«Ми повинні діяти та рухатися вперед. Зараз маємо працювати над тим, щоб обмежити присутність російських та білоруських спортсменів на змаганнях. Також необхідно залучати ще більше молодих спеціалістів, щоб їм передати цінний досвід та продовжувати спортивну справу після закінчення війни», - підкреслив Гутцайт.

Міністр додав, що на цьогорічних змаганнях в Токіо був лише один представник Вінницької області, а тому важливим завданням для осередку НОК є збільшення кількості спортсменів для представлення України на міжнародному рівні.

Начальник ОВА Сергій Борзов відзначив, що сьогоднішня подія визначатиме подальший напрямок та інтенсивність розвитку олімпійського спорту в області.

«Виклики, з якими зіштовхнулась наша країна, спонукають нас до активних дій на всіх напрямках. Спорт відіграє важливу роль у протистоянні агресору, оскільки він є однією з вагомих складових іміджу держави. Ставши очільником області, я роблю все можливе, аби покращити спортивну інфраструктуру регіону, підтримати та заохотити спортсменів, які вже мають великі досягнення. А також мотивувати молоде покоління до здорового способу життя та спорту вищих досягнень». – зауважив Борзов.

Начальник ОВА презентував присутнім досягнення області в галузі спорту упродовж останніх  років, окремо зупинившись на спортивних об’єктах, збудованих за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Так, впродовж 2020-2021 років на Вінниччині було завершено будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт восьми об’єктів спортивної інфраструктури. Крім цього, у 42 громадах області з ініціативи Президента України облаштовано сучасні майданчики в рамках соціального проекту «Активні парки – локації здорової України».

«Навіть у такий важкий для країни 2022 рік, ми на 16 млн грн збільшили видатки на спорт. А цьогоріч, розуміючи що це передолімпійський рік, збільшили ще на 13 млн грн, - розповів очільник області. - Готовий і надалі працювати над подальшим розвитком суб’єктів олімпійського руху на Вінниччині, їх матеріально-технічної бази та спортивної інфраструктури».

Читайте також: Сергій Борзов: Обласна дитяча лікарня отримала новітню флюороскопічну рентгенівську систему

Зазначимо, у підсумку засідання Міністр молоді та спорту України  зазначив, що  війна вже зруйнувала  в Україні 373 спортивні об’єкти. Серед них і нові й реконструйовані. Але попри вкрай недостатнє фінансування, яке стає на заваді потужному розвитку спорту, необхідно вишукувати можливість для їх відновлення і розбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-