В Україні для вчителів запустили безкоштовну платформу з готовими домашніми завданнями

В Україні для вчителів запустили безкоштовну платформу з готовими домашніми завданнями

Укрінформ

Відтепер вчителі загальноосвітніх шкіл можуть безкоштовно задавати домашні завдання онлайн з автоперевіркою.

Онлайн-платформа JustClass покликана зменшити навантаження на вчителів і зекономити їхній час на підготовці й перевірці домашніх завдань. Адже в умовах, коли в Україні дистанційно навчається понад півтора мільйона школярів (серед них 70 тисяч дітей з тимчасово окупованих територій), навантаження на вчителів суттєво збільшилося. Вони змушені постійно зважати на психологічний стан дітей і, наприклад, перевіряти сотні сфотографованих домашніх завдань у вайбері. 

Завдяки платформі JustClass вчителі можуть делегувати підготовку й перевірку домашніх завдань. Для цього вчитель має обрати завдання з бази готових домашніх вправ і надіслати учням згенероване посилання. Ці вправи відповідають шкільній програмі, і система JustClass автоматично перевіряє та оцінює їхнє виконання за 12-бальною шкалою. Усі бали зберігаються в особистому кабінеті вчителя й учнів.

Наразі на платформі доступно вже понад 1500 інтерактивних вправ з математики, української та англійської мов. Незабаром команда методистів і вчителів JustClass підготує вправи ще й з інших навчальних предметів. Перевагою цих вправ є те, що вони містять аудіо, відео чи фото, і завдяки елементам гейміфікації вони допомагають учням зануритися в навчальний процес і з цікавістю засвоювати шкільну програму.

Крім того, система JustClass перешкоджає списуванню. Вчителі можуть обмежити час на виконання домашніх завдань і приховати показ правильних відповідей. Через такі налаштування учні фізично не можуть шукати правильні відповіді в інтернеті, радитися з кимось чи поширювати правильні відповіді в класі.

І як зазначає перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, як би це звучало не парадоксально, саме зараз — «час для відбудови фактично “з руїн” нової моделі освіти в Україні». І запровадження нових підходів і технологій (як наприклад, JustClass) сприятиме тому, що в майбутньому Україна зможе стати освітньо-науковим хабом Європейського союзу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-