Сергій Борзов: Вінницьку систему з протиповітряного захисту використовують інші області

Сергій Борзов: Вінницьку систему з протиповітряного захисту використовують інші області

Укрінформ

На Вінниччині ситуація залишається контрольованою, поточні завдання з мобілізації виконуються, війсь­кові частини та з’єднання, які виконують завдання на передовій, доукомплектовуються.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, оцінюючи стан справ в області за рік російсько-української війни.

Посадовець зазначив, що, виконуючи комплекс дій оборонного характеру, на Вінниччині було залучено науковий потенціал, завдяки якому вдалося розробити власну програмно-тех­нічну систему з протиповітряного захисту, яка пройшла всі від­повідні тестування. Вінницьку систему тепер використовують інші області.

Також у взаємодії з військовими структурами в області виконані завдання із захисту об’єктів критичної інфраструктури Вінниччини.

Також Сергій Борзов нагадав, що в області було сформовано бригаду тероборони і добровільні формування територіальних громад.

Особлива увага була приділена захисту південного кордону області.

«Загроза є завжди, коли там базується військовий контингент ворожої країни з чималим військовим арсеналом. Але хочу запевнити вінничан, зокрема мешканців прикордонних громад, - ми готові дати відсіч. В області збудовані потужні інженерно-оборонні споруди та підготовлено багато несподіванок для ворога. У них шансів немає. Я навіть пропонував їм здаватися в полон. Вибір у них невеликий: або полон, або смерть. Про таку мою пропозицію навіть писали їхні пропагандистські ЗМІ», - сказав Борзов.

Читайте також: Сергій Борзов: Добровольці Вінниччини поповнюють лави «Гвардії Наступу»

За його словами, залишаються актуальними ризики воєнного часу. Зокрема, провокації, інформаційні викиди, а також загрози ракетних обстрілів.

«Тому розслаблятися не варто, бо поки наші бійці будуть звільняти окуповані території, ми маємо працювати на перспективу поствоєнного періоду», - зазначив начальник ОВА.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-