Сергій Борзов: Добровольці Вінниччини поповнюють лави «Гвардії Наступу»

Сергій Борзов: Добровольці Вінниччини поповнюють лави «Гвардії Наступу»

Укрінформ

На Вінниччині, як і в інших регіонах держави, триває національна кампанія рекрутингу «Гвардія Наступу». Начальник ОВА Сергій Борзов особисто проінспектував роботу одного із ЦНАПів Вінниці, де працюють із добровольцями. Також очільник області поспілкувався зі громадянами, які виявили бажання приєднатися до бригад Гвардії Наступу.

Про це повідомляє Вінницька ОВА передає Укрінформ.

«Є позитивна динаміка в цьому питанні. Дуже слушно, що набір іде саме в ЦНАПах, адже вони наближені до усіх територіальних громад. Тут одночасно знаходяться представники Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби. Люди. які звертаються до ЦНАПу мають вибір»,  – сказав Сергій Борзов.

За його словами, найчастіше добровольці цікавляться,  якими будуть навчання, озброєння, заробітна плата. Але платня не є головною мотивацією,  - люди долучаються до бригад за своїми особистими переконаннями, головний мотив для всіх українців – знищити ворога. «Тисячі добровольців подаються до штурмових бригад МВС, щоби звільнити окуповані землі України — аж до Криму. Також варто додати, що міжнародні партнери анонсували передачу Україні новітнього озброєння. Загалом, інтерес з боку громадян щодо вступу до «Гвардії Наступу» дуже значний. Станом на вечір 8 лютого подали заявки уже 17 тисяч претендентів», - сказав Борзов.

Посадовець додав, що на Вінниччині усі знають бригаду Національної Гвардії «Червона калина», тож великий інтерес люди виявляють саме до неї.  Наприклад,  одного з добровольців брат вже служить у цьому батальйоні: «Після строкової служби підписав контракт, брав участь в АТО/ООС тож має бойовий досвід, яким зможе поділитись зі мною»,- каже він перед тим, як заповнити заявку.

Співробітники ЦНАПу зауважують, що наразі звертаються досить багато вмотивованих юнаків і чоловіків.

 «Бажання сидіти вдома немає. Не можу дивитись на це все тільки по телевізору. Рветься серце…» - каже ще один доброволець, який бажає вступити до батальйону Державної прикордонної служби.

Також серед вінничан є охочі долучитися до бригади Національної поліції України.

 Представниця Нацполіції, яка приймає документи у ЦНАПі, розповідає: «Найчастіше запитання, яке я чула від претендентів до батальйону Нацполіції «Лють» - це чим ви відрізняєтесь від інших? Люди запитують, ми все доступно розказуємо про термін навчання, зарплату. Наголошуємо, що приймаємо кандидатів на роботу в поліцію і що після перемоги вони залишаться в лавах Нацполіції».

Варто зауважити, що кістяк нових бригад складається з офіцерів та солдат, які мають величезний бойовий досвід, та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Доукомплектація нових бригад відбувається винятково з добровольців, патріотів України.

Загалом, у рамках національної кампанії рекрутингу створюється вісім бригад. Добровольцю, який приходить у ЦНАП, пропонують долучись на вибір, відповідно до його мотивації та поглядів.  

За словами Начальника ОВА Сергія Борзова, у Вінницькій області це дев'ять ЦНАПів: чотри - у Вінниці, Жмеринці, Гайсині, Тульчині, Могилів-Подільському та Хмільнику.

З переліком таких центрів надання адмінпослуг можна ознайомитися на офіційному сайті «Гвардія Наступу».

Тут також можна подати анкету онлайн. В такому разі з добровольцем зв'яжуться фахівці та нададуть всю необхідну інформацію.

Комплектування бригад ґрунтується саме на наборі високомотивованих кадрів. Головний фокус – на особистостях, які здатні самостійно ухвалювати рішення, готові звільняти українську землю та наших співвітчизників.

Як повідомлялось, на початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби України. Вони мають підсилити нашу обороноздатність та братимуть участь у звільненні наших територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-