У січні на ринку праці зафіксовано найбільшу з початку війни кількість вакансій

У січні на ринку праці зафіксовано найбільшу з початку війни кількість вакансій

Укрінформ
У січні 2023 року на порталі Work.ua було розміщено понад 59 тис. вакансій, що є найбільшим показником з початку повномасштабної війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал з пошуку роботи Work.ua.

«У січні 2023 року на ринку праці зафіксовано рекордну кількість вакансій з моменту повномасштабного вторгнення рф — українські компанії розмістили на сайті Work.ua понад 59 тисяч пропозицій роботи. Востаннє така ситуація спостерігалася торік, у жовтні, коли було 56 719 вакансій», - йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, позитивний тренд спостерігається в західних, південних регіонах та в центрі країни. Найбільшу динаміку відновлення у січні, як порівнювати з груднем, показали Одеська (26%), Хмельницька (23%), Харківська (20%), Сумська (19%) та Кіровоградська (18%) області.

Лідерами за кількістю розміщених вакансій серед областей стали Київська — 17 846, Львівська — 6 374, Дніпропетровська — 5 541 та Одеська — 3 983.

Читайте також: Ринок праці в Україні: шанси знайти роботу зростають, проте не скрізь

Найбільше нових пропозицій роботи у січні з’явилося в категорії «Сільське господарство, агробізнес» (+33% до грудня 2022-го), що пов’язано з підготовкою компаній до нового сільськогосподарського сезону. Також до п'ятірки категорій з найбільшим приростом вакансій у січні увійшли «Бухгалтерія, аудит» (+24%), «Нерухомість» (+22%), «Управління персоналом, HR» (+21%), «Краса, фітнес, спорт» (+19%).

Як повідомлялося, рівень безробіття в Україні наближається до 30%. У пошуках роботи перебувають 2 млн людей всередині країни та 2,7 млн українців, які виїхали за кордон через війну, але готові повернутися й працювати на Батьківщині. При цьому, за підрахунками Міжнародного валютного фонду, реальні зарплати українців, які зберегли роботу, торік зменшилися на 27%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-