Вінницькі аграрії попри воєнний стан виростили гарний урожай

Вінницькі аграрії попри воєнний стан виростили гарний урожай

Укрінформ

Вінницькі аграрії попри воєнний стан посівну виростили гарний урожай та пройшли жнива, позаяк продовольча безпека була і є зоною відповідальності вінничан.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Важко порівнювати досягнутий результат з минулими роками, враховуючи ті умови, які склалися на початку проведення весняно-польових робіт. Але, незважаючи на всі складнощі та ризики, аграрії області виростили гарний урожай і мужньо стоять на своєму фронті по забезпеченню продовольчої безпеки», - сказав Борзов.

За його словами, сільгоспвиробники області практично завершили комплекс осінньо-польових робіт. Залишилися в полі окремі площі кукурудзи на зерно.

Загалом, по всіх категоріях господарств вдалось зібрати картоплі в обсязі 1746,5 тис. тонн, що на 151,2 тис. тонн більше 2021 року. А виробництво овочів склало 488,5 тис. тонн (в 2021 р. – 503,0 тис. тонн).

Читайте також: Сергій Борзов: Нам вдається оперативно реагувати на обстріли критичної інфраструктури

Попри усі труднощі воєнного стану, на Вінниччині зібрали непоганий врожай – і хоча середня врожайність трохи нижча, ніж минулого року, але загалом вища 450 т/га за останні 5 років.

Засіяли наші аграрії озимі культури під майбутній урожай. По всіх категоріях господарств озимих зернових культур посіяно на площі 303,8 тис. га, озимого ріпаку - 80,0 тис. га.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-