Сергій Борзов:  Нам вдається оперативно реагувати на обстріли критичної інфраструктури

Сергій Борзов: Нам вдається оперативно реагувати на обстріли критичної інфраструктури

Укрінформ

На Вінниччині завдяки консолідації зусиль влади та енергетиків вдається оперативно реагувати на пошкодження критичної інфраструктури унаслідок обстрілів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Після однієї з таких масових атак 242 населених пункти залишились без світла. В області швидко відреагували на ситуацію. Було оголошено про тимчасове введення режиму тотальної економії електроенергії. Потрібен був час, щоб відновити певний запас міцності наших електромереж. Вінницькі енергетики доклали максимум зусиль, навіть попри ризик для життя. І далі працюють для забезпечення енергопостачання в оселях, лікарнях, школах, на підприємствах», - сказав Борзов.

Начальник ОВА зазначив, що у місті Ладижин після серйозного ушкодження основного теплопостачальника взагалі довелось вводити надзвичайний стан військового характеру та знаходити альтернативні види джерел тепла для міста. Обласна військова адміністрація створила робочу групу, яка щодня над цим працює.

«Беручи до уваги виклики сьогодення, ми готові до будь-яких сценаріїв. Важливою державною ініціативою стало створення «Пунктів Незламності». Якщо коротко, то це місце, куди кожен може прийти в разі тривалого відключення електроенергії. Там є тепло, вода, освітлення, Інтернет, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, аптечки, все необхідне для матусь і дітей», - сказав посадовець.

Читайте також: Сергій Борзов привітав маленьких переселенців з Херсонщини зі святами

За словами Борзова, станом на 20 грудня на Вінниччині вже функціонує понад 550 Пунктів. Понад 240 із них – відповідального бізнесу, які організовані в мережевих закладах: автозаправки, аптеки, відділення банків та супермаркети. Досить активно підключився до створення Пунктів Незламності місцевий бізнес. Завдяки цьому Вінниччина ввійшла у п’ятірку лідерів по кількості ПН створених відповідальним бізнесом! Кількість таких пунктів в області щодня зростає.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-